DENİZ BÖRÜLCESİ


Selam,
daha önce yapmadığım bir lezzet deniz börülcesi ,manavda görünce 1 demet alıp denemek istedim güzel ve faydalı bir bitki, meze yada salata olarak hoşunuza gidecektir denemenizi öneririm.
Deniz kıyılarına yakın yerlerde yetişen, kendinden tuzlu bir bitki, iyot yönünden zengin, bu nedenle guatr hastalarına iyi geldiği söyleniyor.
  • 1 demet deniz börülcesi
  • 2 diş ezilmiş sarımsak veya 1 çay kaşığı toz sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 limon suyu
  • haşlamak için yeterince su
börülceyi varsa köklerini (topraklı kısmı) keserek yıkayın ve tencereye alın
üstünü geçecek kadar su doldurup 10-12 dakika haşlayın
süzgeçten süzün ve soğuk sudan geçirin

börülceleri, kök kısımlarından tutup, diğer elinizle yeşil kısımlarını aşağıya doğru çekerek çıkarın ve bir kaseye alın

limon, zeytinyağ ve sarımsağı ekleyip güzelce karıştırın, servis tabağına aktarın
hemen tüketmeyecekseniz üstünü streçleyip buzdolabına koyun bir kaç saat beklerse sosu içine alır daha da lezzetli olur

afiyet olsun..

Yorumlar