Selam,
leziz bir meze reçetesi denemeyen varsa deneyin derim:)
- yarım kilo iç bakla
- 1 kuru soğan
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 limon suyu
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4-5 dal kıyılmış dereotu
soğanı da temizleyip tencereye ekleyin
tuzu ve şekeri ilave edin, baklanın üstünü geçecek kadar su ilave edip haşlayın
soğanla beraber haşlanan baklayı 1-2 kaşık suyundan da alarak blendrdan geçirin ve servis tabağına yayıp düzeltin, üstünü bir bıçağın sırtıyla kare kare şekillendirin
bir kasede limonu, sarımsağı, yağı ve dereotunu çırpıp, karıştırın
karışımı baklanın üstüne eşit bir şekilde dökün
tabağın üstünü streçle kapatıp buzdolabına kaldırın
5-6 saat dinlendirdikten sonra fava servise hazırdır
afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.