CEVİZLİ ESMER KEK


Selam:)
çayınızın yada kahvenizin yanında eşlikçi lezzetli bir kek deneyin derim
kek yapmanın püf noktalarına buradan göz atabilirsiniz

malzemelerimiz şöyle:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz kırığı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağı beyaz un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
ön hazırlık olarak kullanacağınız kek kalıbını katı yağla yağlayın ve biraz un serpip fazlasını silkeleyin

yumurta, yağ ve şekeri karıştırma kabına alın, mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın
kalan malzemeleri ilave edip homojen bir şekilde karıştırın

kek hamurunu hazırladığınız kalıba dökün
kalıbı bir kaç kez tezgaha vurun (hamurun içindeki hava dışarı çıkar ve kekiniz güzel kabarır)
160 derecede pişirin (ben keklerde fırını ön ısıtma yapmıyorum)
(fırına göre süre değişir 40 dakika sonra kürdan batırıp kontrol edin, temiz çıkıyorsa pişmiştir)
afiyet olsun..

Yorumlar