Merhabalar,
havalar ısınmaya başlayınca soğuk tatlılar, pastalar aklımıza geliyor:)
bu nefis parfe de hem çok leziz, hemde çoook pratik mutlaka deneyin sevgiler..
- 2 poşet kremşanti
- 2 su bardağı soğuk süt
- 1 kutu labne peyniri (200 gr)
- 1 kase yıkanmış, temizlenmiş çilek
- yarım su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı kadar damla çikolata
- kremşantileri bir karıştırma kabına alın, üstüne sütü ekleyip katılaşana kadar mikserle çırpın
- labneyi ve şekeri ilave edin tekrar çırpın
- çileği ufak parçalar halinde doğrayarak karışıma ekleyin
- son olarak çikolatayı ilave edip karıştırın
- kalıba streç yayıp parfeyi içine boşaltın ve düzeltin, üstünü de streçle kapatıp buzluğa koyun benim gibi bir kalıbınız varsa (prenses kalıbı) strece gerek yok,kalıbı suyla ıslatıp parfeyi içine boşaltabilirsiniz)
- 6-7 saat buzlukta donduktan sonra servis tabağına çıkarıp,dilimleyerek servis edebilirsiniz
not: artan parfeyi tekrar buzlukta muhafaza edin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.