Merhabalar,
profiterol, muhallebili tatlılar, kekler gibi çikolatalı sos kullandığınız bütün tariflerde kullanabileceğiniz harika bir sos not almanızda fayda var
sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin göz göz olup fokurdamaya başladıysa olmuştur
(puding kadar koyu olmasını beklemeyin neticede bu bir sos akıcı kıvamda olacak soğudukça kıvamı koyulaşacak)
sosu bir kaba aktarın, kabuk tutmaması için ara sıra karıştırarak oda sıcaklığına getirin
sosun üstünü streçle kapatıp yada kapaklı bir kaba aktararak buzdolabında soğutun
nefis sosumuz hazır kolay gelsin:)
profiterol, muhallebili tatlılar, kekler gibi çikolatalı sos kullandığınız bütün tariflerde kullanabileceğiniz harika bir sos not almanızda fayda var
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 parça bitter çikolata (80 gramlık paketin çeyreği kadar)
sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin göz göz olup fokurdamaya başladıysa olmuştur
(puding kadar koyu olmasını beklemeyin neticede bu bir sos akıcı kıvamda olacak soğudukça kıvamı koyulaşacak)
sosu bir kaba aktarın, kabuk tutmaması için ara sıra karıştırarak oda sıcaklığına getirin
sosun üstünü streçle kapatıp yada kapaklı bir kaba aktararak buzdolabında soğutun
nefis sosumuz hazır kolay gelsin:)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.