Merhabalar,
limonlu tatlardan hoşlanıyorsanız mis gibi limonlu ve tereyağlı bu kurabiyeye bayılacaksınız:)
malzemeler:
- 125 gr oda sıcaklığında tereyağ
- 2 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 limon rendesi (rendenin ince kısmıyla)
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
yağı, yumurtayı, şekeri, mısır ununu ve limon rendesini karıştırma kabına alın
azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur oluşturun
(gerekirse 1-2 kaşık daha un ekleyin fakat hamur yumuşak olmalı bir süre buzdolabına koyarsanız rahat şekillendirirsiniz)
hamurdan parçalar alarak, istediğiniz şekilde bir kalıpla 1 cm kalınlığında kesin
kestiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin
175-180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika ,hafif renkleri dönene kadar pişirin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.