Selammm,
nefis,leziz bir pilav tarifi mutlaka deneyin derim:)
malzemeler:
3 su bardağı arpa şehriye
4 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
1 adet tavuk bulyon
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kasesi kadar ince kıyılmış beyaz lahana
1 yemek kaşığı sıvı yağ
yapımı:
şehriye ve tereyağı tencereye alın,şehriyenin rengi dönene kadar kavurun
bir tavada sıvı yağ ile lahanayı soteleyin, salçayı,tuzu ve pul biberi ekleyin 1-2 tur çevirip ocaktan alın
kavrulan şehriyenin üstüne döküp karıştırın
son olarak bulyon eklediğiniz sıcak suyu ilave edip harmanlayın
tencerenin kapağını kapatın
pilavınız kaynayınca altını kısıp,suyu çekene kadar pişirin
pişen pilavınızın üstünü kağıt havluyla kapatın 10 dakika kadar dinlendirip sıcak servis edin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.