İZMİR KÖFTE


Yeni bir haftadan merhabalar:)
bugün çoğumuzun severek yediği İzmir köfteyi paylaşmak istedim
akşama ne pişireyim diyorsanız bence bu reçeteyi uygulayın sevgiyle kalın..

malzemeler:
5 adet patates
2-3 adet yeşil biber(uzunlamasına kesin ve çekirdeklerini çıkarın)
2 adet domates (1 i rende diğeri dilimlenmiş)
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
kızartmak için ay çiçek yağı

köftesi için:
500 gr kıyma
1 adet kuru soğan rendesi
2 dilim ufalanmış ve ıslatılmış ekmek içi
1 er çay kaşığı dolusu tuz,karabiber,kimyon
1 tatlı kaşığı kekik

yapımı:
öncelikle köfte malzemelerini bir kaba alın ve yoğurun
uzun köfteler hazırlayın

patatesleri soyup yıkayın ve elma dilimi şeklinde kesin,tekrar yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın

geniş bir kızartma tenceresine yeteri kadar yağı koyup,kızdırın önce patatesleri daha sonra köfteleri atıp yarı yarıya kızartın
(tam olarak kızarmayacak yarı pişmiş)
ve fırın kabına aktarın

bir kaseye salçayı ve suyu ekleyip,salçayı sulandırın
tuzu ve 1 domatesin rendesini ilave edip karıştırın
sosu yemeğin üstüne gezdirin

üstüne dilimlenmiş domatesi ve biberleri yerleştirin
180-200 derece arasında ısıtılmış fırında pişirin
(yemeğiniz hafif kızarıp patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin yaklaşık 25 dakika tabi fırına göre süre değişebilir arada kontrol edin)
afiyet olsun

not:
1-yemeği fırına verirken ilk 10 dakikasında üstünü folyo ile kapatırsanız köfteler kurumaz sonra folyoyu alıp pişirmeye devam edebilirsiniz
2-İzmir köfteyi aynı şekilde hazırlayıp yayvan bir tencerede de pişirebilirsiniz

Yorumlar