hamur kızartmasını ara sıra çay saatlerinde yada kahvaltıda yapıp severek tüketiyoruz
mayalı ve mayasız olarak yapılabiliyor benim tarifim mayasız hamur beğeneceğinizi umuyorum şimdiden afiyet olsun:)
malzemeler:
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
oda sıcaklığında su
kızartmak için ay çiçek yağı
yapımı:
unu kaseye alın ve ortasını açın
yumurta,tuz ve sütü ekleyin yoğurmaya başlayın
azar azar su ekleyerek ele yapışmayan bir hamur oluşturun
hamuru 15-20 dakika dinlendirin
dinlenen hamuru iki parçaya bölün
her parçayı unlanmış tezgahta merdaneyle açın
hamurdan istediğiniz şekilde parçalar çıkarın
(ben bıçakla kareler halinde kestim)
yağı ısıtıp orta ateşte hamurları kızartın
yanında çay,peynir,reçel vs ile tüketin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.