FISTIK EZMELİ KURABİYE


Merhabalar,
bugün sizlere müthiş lezzetli bir kurabiye tarifim var fıstık ezmesi seviyorsanız mutlaka deneyin ama dikkat yedikçe yiyesiniz gelir benden söylemesi:)

malzemeler:
125 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 kahve fincanı sıvı yağ
3 yemek kaşığı toz şeker
3 dolu yemek kaşığı fıstık ezmesi(içinde fıstık parçaları olandan)
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
aldığı kadar un (yaklaşık olarak 10 yemek kaşığı)

yapımı:
tereyağ ve şekeri karıştırma kabına alın yoğurmaya başlayın
sıvı yağı ,fıstık ezmesini ekleyin
vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edin karıştırın
azar azar un ekleyerek hafif ele yapışan bir hamur elde edin hamuru 5-6 dakika buzluğa koyun

(hamura yumuşak diye çok fazla un eklemeyin hafif ele yapışmalı buzlukta biraz donunca rahat şekillendirirsiniz benim kurabiyeme 10 yemek kaşığı un yeterli geldi)

tepsiye yağlı kağıt serin
fırını 170 derecede ısıtın
hamuru buzluktan alın ceviz büyüklüğünde toplar yapıp tepsiye dizin
üstlerine bir çatalla çok bastırmadan şekil verin
ısınmış fırına koyup 20 dakika pişirin
(her zaman dediğim gibi fırına göre süre değişebilir üstü hafif çatladıysa olmuştur birde altına bakın kahverengi olduysa tamamdır)

kurabiyeleri fırından alın, oda sıcaklığına gelene kadar tepside soğumalarını bekleyin
daha sonra servis tabağına aktarın

afiyet olsun..

Yorumlar