VİŞNE LİKÖRÜ


Selam,
vişne likörü istek alan bir tarif bende kendi yaptığım şekliyle sizlerle paylaşıyorum
yazdan buzluğa attığınız vişne varsa kullanabilirsiniz veya dondurulmuş alabilirsiniz
ayrıca miktarı yarı yarıya azaltıp da yapabilirsiniz
malzemeler:

1 kilo vişne
500 gr toz şeker
500 ml alkol (tekel bayilerinde yada Migrosta oluyor eğer bulamazsanız votka kullanın)
1 litre su
4-5 adet karanfil
2 adet muskat cevizi
2 parça çubuk tarçın
2 parça damla sakızı
bu malzemeleri baharatçılarda bulabilirsiniz

yapımı:
vişneleri yıkayın büyük bir kavanoza koyun
üstüne şekeri ekleyin,kavanozun kapağını kapatıp 1 gece bekletin
ertesi günü suyu ve alkolü ekleyip karıştırın
baharatları da temiz bir tüle koyup bağlayın ve  kavanoza ekleyin
tüm malzemeyi karıştırıp kavanozun kapağını kapatın

şeker tamamen eriyene kadar bir kaç günde bir likörü çalkalayarak karıştırın şekeri eridikten sonra artık bir köşeye koyup unutabilirsiniz:)
oda sıcaklığında 2-3 ay bekletin

not:: likör olduktan sonra kullanacağınız kadarını şişeye boşaltın kalanı kavanozda kalsın  çünkü vişne likörü diğer likörler gibi değil bekledikçe güzelleşir

kolay gelsin:)

NOT: likör için alkol bulamazsanız aynı ölçüde votka kullanın ve suyu yarı ölçü ekleyin

Yorumlar