DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE


Nefis ağızda dağılan bir kurabiye ister misiniz? o zaman hemen mutfağa bu reçeteyi uygulayın çok beğeneceksiniz

malzemeler:
125 gr oda sıcaklığında margarin yada tereyağ
yarım su bardağından 1 parmak fazla pudra şekeri
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı damla çikolata
aldığı kadar un (yağın cinsine göre un miktarı değişebiliyor yaklaşık 2,5 su bardağı)

yapımı:
un hariç malzemeleri bir kaseye alın
azar azar un ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin

hamuru,tezgahta merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açın
yuvarlak bir kalıpla yada çay bardağının ağzıyla parçalar çıkarın
yağlı kağıt serili tepsiye dizin

175 derecede ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin
fırına göre süre değişir benim fırınımda 20 dakika yeterli geldi

kurabiyeleri fırından alıp soğutun
ister çayla ister kahveyle afiyetle tüketin:)

Yorumlar