YOĞURTLU PATATES EZMESİ



hem salata olarak çay masanızda hem de meze olarak yemek sofranızda sunabileceğiniz çokkkk lezzetli bir reçete mutlaka deneyin

malzemeler:
4 adet büyük boy patates
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet salatalık
2 çorba kaşığı mayonez
3 çorba kaşığı yoğurt
3 diş ezilmiş sarımsak
üstüne:
1 çorba kaşığı sıvı yağ ile 1 çay kaşığı kırmızı toz biberi ısıtın (arzuya bağlı olarak ceviz kırığı da ekleyebilirsiniz)

yapımı:
patatesleri soyup 4 parçaya kesin ve tuz eklediğiniz suda haşlayın
haşlanmış patatesleri süzüp geniş bir kaseye alın ve ezin

salatalıkları çok iyi yıkayıp kabuklarıyla birlikte rendeleyin ve patatese ilave edin

yoğurt, mayonez ve sarımsağı bir kasede birleştirin ,karıştırın
patatese ekleyin iyice yedirin homojen bir karışım elde edin

salatayı servis tabağına alıp düzeltin
ısıttığınız biberli yağı dökün
hemen tüketmeyecekseniz üstünü streçle kapatıp buzdolabında dinlendirin
afiyet olsun..
not: arzu ederseniz salataya kornişon turşu ekleyebilirsiniz

Yorumlar