Selam:)
sizlere besleyici ve lezzetli bir salata tarifim var
çay saatlerinde ikram edebilirsiniz veya bir öğle yemeğinde doyurucu bir öğün olarak tüketebilirsiniz
malzemeleri de kendi damak tadınıza göre değiştirip ekleyebilirsiniz
malzemeler:
2 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
1-2 adet büyük boy közlenmiş ve ince kesilmiş kırmızı biber (kapya)
3 çorba kaşığı ceviz kırığı
1 avuç kıyılmış maydanoz
2-3 dal ince doğranmış taze soğan
2 çorba kaşığı haşlanmış mısır
sosu için:
1 limon suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağ
damak tadınıza göre tuz
yapımı:
buğdayı geniş bir karıştırma kabına alın
tüm malzemeleri ekleyip karıştırın
sos malzemelerini bir kasede çırpıp salatanın üstüne dökün ve karıştırın
salatayı servis tabağına alın
afiyet olsunnn
not: buğdayı 1 gece önceden ıslatıp ertesi günü düdüklü tencerede haşlayın
artan buğdayınızı da poşetleyip dondurucuya kaldırabilirsiniz istediğiniz zaman çorbalarda,salatalarda kullanabilirsiniz
sizlere besleyici ve lezzetli bir salata tarifim var
çay saatlerinde ikram edebilirsiniz veya bir öğle yemeğinde doyurucu bir öğün olarak tüketebilirsiniz
malzemeleri de kendi damak tadınıza göre değiştirip ekleyebilirsiniz
malzemeler:
2 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
1-2 adet büyük boy közlenmiş ve ince kesilmiş kırmızı biber (kapya)
3 çorba kaşığı ceviz kırığı
1 avuç kıyılmış maydanoz
2-3 dal ince doğranmış taze soğan
2 çorba kaşığı haşlanmış mısır
sosu için:
1 limon suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağ
damak tadınıza göre tuz
yapımı:
buğdayı geniş bir karıştırma kabına alın
tüm malzemeleri ekleyip karıştırın
sos malzemelerini bir kasede çırpıp salatanın üstüne dökün ve karıştırın
salatayı servis tabağına alın
afiyet olsunnn
not: buğdayı 1 gece önceden ıslatıp ertesi günü düdüklü tencerede haşlayın
artan buğdayınızı da poşetleyip dondurucuya kaldırabilirsiniz istediğiniz zaman çorbalarda,salatalarda kullanabilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.