TEPSİ KEBABI (ANTAKYA)


Merhabalar:)
tepsi kebabını Hatay da yemiştim et sevenler için güzel bir yemek
bende evde, ev usulü olarak yapmaya çalıştım ev usulü derken kastettiğim evde fırınlarımız malum elektrikli ,orjinalde odun fırınlarında  pişiriliyor

sonuç olarak evde de çok lezzetli oldu oğlumdan aferini aldım o derece yani:)

750 gr orta yağlı kıyma
2 adet soğan rendesi
3-4 diş ezilmiş sarımsak
yarım demet kıyılmış maydanoz
1 yemek k biber salçası
1 er tatlı k kimyon,tuz,karabiber,pul biber
1-2 yemek k su
üstüne: 1 çorba k. domates salçası, 1 su b su
domates, yeşil biber
1 çorba k. tereyağ

kebabın malzemelerini geniş bir kasede birleştirip iyice yoğurun

fırın tepsisini yağlayın
hazırladığınız kebabı tepsiye elinizle bastırarak yayın

1 çorba k domates salçasını 1 su b su ile açın ve kebabın üzerine gezdirin

en üste yeşil biber ve domates dilimleri yerleştirin (miktarı size kalmış)
tereyağını ufak parçalar halinde kebabın üstüne yerleştirin
ve 170 derecede ısıtılmış fırında pişirin

kebap  pişince bir miktar küçülüyor tepsinin kenarlarından içe doğru çekiliyor
yaklaşık 40 dakikada pişti fırına göre süre değişebilir


tepsi kebabını kare kare keserek tabaklara servis edin üzerlerine tepside kalan suyundan kaşıkla gezdirin
afiyet olsun...

kaynak: YÖRESEL YEMEKLER

Yorumlar