Merhabalar:)
tepsi kebabını Hatay da yemiştim et sevenler için güzel bir yemek
bende evde, ev usulü olarak yapmaya çalıştım ev usulü derken kastettiğim evde fırınlarımız malum elektrikli ,orjinalde odun fırınlarında pişiriliyor
sonuç olarak evde de çok lezzetli oldu oğlumdan aferini aldım o derece yani:)
750 gr orta yağlı kıyma
2 adet soğan rendesi
3-4 diş ezilmiş sarımsak
yarım demet kıyılmış maydanoz
1 yemek k biber salçası
1 er tatlı k kimyon,tuz,karabiber,pul biber
1-2 yemek k su
üstüne: 1 çorba k. domates salçası, 1 su b su
domates, yeşil biber
1 çorba k. tereyağ
kebabın malzemelerini geniş bir kasede birleştirip iyice yoğurun
fırın tepsisini yağlayın
hazırladığınız kebabı tepsiye elinizle bastırarak yayın
1 çorba k domates salçasını 1 su b su ile açın ve kebabın üzerine gezdirin
en üste yeşil biber ve domates dilimleri yerleştirin (miktarı size kalmış)
tereyağını ufak parçalar halinde kebabın üstüne yerleştirin
ve 170 derecede ısıtılmış fırında pişirin
kebap pişince bir miktar küçülüyor tepsinin kenarlarından içe doğru çekiliyor
yaklaşık 40 dakikada pişti fırına göre süre değişebilir
tepsi kebabını kare kare keserek tabaklara servis edin üzerlerine tepside kalan suyundan kaşıkla gezdirin
afiyet olsun...
kaynak: YÖRESEL YEMEKLER
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.