LİMON GLAZÜRLÜ KEK


125 gr oda sıcaklığında tereyağ
3 yumurta
1 su b + 1 çorba k toz şeker
1 su b süt
1 limon kabuğu rendesi (rendenin ince kısmıyla)
4-5 damla limon aroması (marketlerde puding satılan bölümde bulunur)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su b un

yumurta şeker ve yağı krema kıvamına gelene dek mikserle çırpın
diğer malzemeleri ilave edip iyice karıştırın
yağlanmış kek kalıbına boşaltın
160 derecede pişirin (fırına göre süre değişebilir 35 dakikadan sonra kürdan batırıp kontrol edin temiz çıkıyorsa pişmiştir fırından alın
kekiniz oda ısısına geldiğinde kalıptan çıkarıp servis tabağına alın

glazürü için 3 çorba k. pudra şekerini bir kaseye koyun
üstüne 2 çorba k limon suyu ekleyip şekerle birlikte iyice ezerek karıştırın birbirine yedirin
glazürü kaşıkla kekin üzerine sürün ve donmasını bekleyin
dilimleyerek servis edin
afiyet olsun:)

Yorumlar