KABAK KALYE


Hafif bir yemek isteyenler için paylaşıyorum sebze sevenlere gelsin:)

malzemeler:
1 kilo kabak
1 kuru soğan
2 domates
1 tatlı k salça
2 çorba k sıvı yağ
1 çorba k pirinç(ben bu kez pirinçsiz pişirdim)
damak tadınıza göre tuz,nane,karabiber
bir avuç kıyılmış dereotu

kabakların üstünü kazıyıp yıkayın ve uzun uzun doğrayın

soğanı yemeklik doğrayıp yağla beraber kokusu çıkana kadar çevirin
salçayı ilave edin karıştırın
domatesleri rendeleyip ekleyin
yıkanmış pirinci ve baharatları ekleyin
kabağı ilave edin
yarım b su ekleyip bir kez karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye bırakın
ocağı kapatmadan önce dereotunu ekleyin
kolay gelsin...
not: kabak su bırakıyor o nedenle fazla su koymayın yarım b yeterli bazen hiç koymadan da yaparım eğer domatesiniz çok suluysa hiç su eklemenize gerek yok

Yorumlar