1 kilo çalı fasulye
1 büyük kuru soğan
2 diş sarımsak
2 domates
yarım çay b. zeytinyağ
1 kesme şeker
1 er tatlı k. tuz karabiber
fasulyeyi yıkayın kenarlarını alın ve ince ince kesin
tencereye ,yemeklik doğradığınız soğanı ve yağı koyun
soğanın hafif kokusu çıkana kadar soteleyin
sarımsağı ezip ilave edin
şekeri ekleyin
domatesleri rendeleyip ilave edin karıştırın
çalıyı da ekleyip kapağını kapatın bu şekilde birkaç dakika bırakın (bu şekilde çalı suyunu bırakıp hacmi azalacak böylece çok fazla su koymadan pişecek)
tuzu ve biberi ekleyin karıştırın
çalının üstünü geçmeyecek kadar sıcak su ekleyin ve pişirmeye bırakın
afiyet olsun:)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.