Merhabalar:)
reçel yada marmelatların arasında favorim vişnedir
reçelden ziyade marmelatı daha çok sevmişimdir nedense:)
lafı uzatmadan tarifime geçeyim
1 kilo vişne
1 kilo toz şeker
1 limon suyu
vişnelerin saplarını çıkarıp yıkayın daha sonra çekirdeklerini çıkarıp tencereye alın
üzerine şekeri ekleyin ve kapağını kapatıp 4-5 saat bekletin
şeker sulanınca vişneleri blendrdan geçirin fakat çok püre gibi ezmeyin hafif dişe gelir olsun
ocağı yakın önce yüksek ateşte kaynatın
5 dakika sonra ocağı kısın
15 dakika kadar ara sıra karıştırarak kısık ateşte kaynatın
oluşan köpüklerini delikli bir kepçeyle alın
15 dakikanın ardından limonu ekleyip karıştırın
1-2 taşım kaynatıp ocağı kapatın
soğuduktan sonra kavanozlara boşaltın
serin bir yerde uzun süre saklayabilirsiniz
kolay gelsin...
reçel yada marmelatların arasında favorim vişnedir
reçelden ziyade marmelatı daha çok sevmişimdir nedense:)
lafı uzatmadan tarifime geçeyim
1 kilo vişne
1 kilo toz şeker
1 limon suyu
vişnelerin saplarını çıkarıp yıkayın daha sonra çekirdeklerini çıkarıp tencereye alın
üzerine şekeri ekleyin ve kapağını kapatıp 4-5 saat bekletin
şeker sulanınca vişneleri blendrdan geçirin fakat çok püre gibi ezmeyin hafif dişe gelir olsun
ocağı yakın önce yüksek ateşte kaynatın
5 dakika sonra ocağı kısın
15 dakika kadar ara sıra karıştırarak kısık ateşte kaynatın
oluşan köpüklerini delikli bir kepçeyle alın
15 dakikanın ardından limonu ekleyip karıştırın
1-2 taşım kaynatıp ocağı kapatın
soğuduktan sonra kavanozlara boşaltın
serin bir yerde uzun süre saklayabilirsiniz
kolay gelsin...
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.