Merhabalar:)
şehriye pilavını bilmeyen yoktur hem pratik hem lezzetli oluyor
genelde sade et veya tavuk suyu ile yaparız bu sefer kabakla buluşturdum ve gerçekten değişik bir tat oldu bence deneyin derim:) sevgiler
3 su b. arpa şehriye
3,5 su b. su veya varsa tavuk suyu
1 çorba k. tereyağ
1 büyük domates
1 er çay k. tuz ve karabiber
1 adet kabak
kabağı temizleyin yıkayın uzun ve ince olarak(julyen) kesin (ben soyacak ile yaptım )
domatesi soyup rendenin büyük tarafıyla rendeleyin
yağı tencereye koyup eritin
şehriyeyi içine atıp biraz rengi dönene kadar kısık ateşte kavurun
domatesi ve kabağı ilave edin karıştırın
tuzu ve biberi ekleyin
son olarak suyunu ilave edip pişirmeye bırakın
pişen pilavınızı 10 dk kadar dinlendirip sıcak olarak servis edin
afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.