lezzetli ve çıtır bir börek isterseniz bu tarifi deneyin derim:)
2 adet yufka
150 gr teremyağ
3 çorba k. süt
yarım kilo temizlenmiş, doğranmış ıspanak
1 er çay k. tuz ve karabiber
1 adet yemeklik doğranmış küçük kuru soğan
1 çorba k. sıvı yağ
100 gr kadar çeçil peyniri
öncelikle soğanı sıvı yağda hafif kavurun
ıspanağı ekleyin kavurmaya devam edin
tuzu ve biberi ilave edin
ıspanaklar pişince ocaktan alın soğumaya bırakın
teremyağı eritin ılımaya bırakın
yufkayı tezgaha yayın
erimiş yağdan bir fırça yardımıyla her yerine sürün ve ortadan ikiye katlayın tekrar yağlayın
katladığınız yufkanın düz kenarına ıspanaktan koyup uzunlamasına yayın peynirden de serpiştirin ve rulo yapın
diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın
rulo yaptığınız yufkaları 5 parçaya kesin yani 10 adet böreğiniz olacak (istediğiniz büyüklüğe bağlı)
yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin
kalan teremyağın içine sütü ilave edip karıştırın ve tepsideki böreklerin üstüne sürün
180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
börekleri fırından aldıktan sonra üstüne temiz bir bez örtün bu şekilde 10 dk bekletin
böreğiniz servise hazır afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.