Merhabalar..
çikolatalı lezzetlere düşkün biri olarak:) bu turtayı denemenizi öneririm
yanına da bir top vanilyalı dondurma süper olur sizde çikolata sevenlerdenseniz hemen yapın bence:) sevgiler..
hamur malzemesi:
4 yumurta
100 gr oda sıcaklığında margarin
1 su b. toz şeker
3 çorba k. kakao
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
1,5 su b. un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ara kreması için:
2 su b. süt
1 yemek k. mısır nişastası
1 çorba k. kakao
4 çorba k. toz şeker
üstüne: pudra şekeri
yapımı:
önce ara kremasını yapın soğusun
bunun için malzemeleri tencereye koyup karıştırın daha sonra ocağa alıp koyulaşana kadar pişirin ve soğumaya bırakın
hamuru için yumurtayı şekeri ve yağı mikserle krema kıvamına gelene dek iyice çırpın
diğer malzemeleri ekleyip karıştırın
kelepçeli kek kalıbını yağlayın
hamurun yarısını döküp düzeltin
soğuyan kremayı fazla kenarlara getirmeden hamurun üstüne dökün
hamurun kalan yarısını da kremanın üzerine dikkatlice dökün düzeltin
orta derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk pişirin (turtanın normal kekten daha kısa süre pişmesi gerekir biraz sufle kıvamında diyebiliriz kürdan batırıp kontrol edin üstü kabuk tutup pişmişse fırından alabilirsiniz)
oda sıcaklığına geldiğinde üstüne pudra şekeri serpin
dilimleyerek servis edin
artan turtayı üstünü kapatarak buzdolabında muhafaza edin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.