GİRİT KABAĞI DOLMASI


Girit kabağının şekli hep hoşuma gitmiştir bugün yarın alıp yapayım derken bir türlü sıra gelmemişti geçenlerde birkaç tane alıp sonunda  deneyeyim dedim:)
bildiğimiz yeşil kabaktan pek farklı bir tadı yok doğrusu sunum olarak şık görünüyor hepsi bu

5 adet Girit kabağı

250 gr kıyma
1 soğan rendesi
1 küçük domates rendesi
1 çay b. yıkanmış pirinç
1 er çay k. tuz karabiber kimyon (tuz damak tadınıza göre değişir)
1 tatlı k. kuru nane
bir avuç kadar kıyılmış dereotu
1 çorba k. margarin
1 çorba k. salça
1 çay k. tuz (pişirirken tencereye )

kabakları ovarak iyice yıkayın üstlerini kesin
içlerini oyun

kıymayı bir kaseye alın
margarin ve salça hariç tüm malzemeyi ekleyip karıştırın yoğurun
kabakların içlerine doldurun

tencereye yağı ve salçayı koyup hafif kavurun tuzu ekleyin
kabakları dizin kapaklarını üstüne yerleştirin
kabakların yarısına gelecek kadar su ekleyin
tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye bırakın
kolay gelsin...

Yorumlar