Hafif ve pratik bir tatlı yapmak isteyenler için mükemmel bir reçete
10 yaprak milföy hamuru
içine:
3 adet büyük elma
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım su bardağı ceviz veya fındık kırığı
3 çorba kaşığı toz şeker
üzerine: pudra şekeri, karamel sos
elmaları rendeleyip bir tavaya alın
şekeri de ekleyerek elmalar suyunu çekene kadar pişirin
tarçını ve cevizi ilave edip karıştırın soğumaya bırakın
milföyleri ,şeklini bozmadan merdane ile hafifçe büyütüp biraz inceltin
kenarına elmalı harç koyup rulo şeklinde sarın
kenarlarını hafifçe bastırın ki elma dışarı çıkmasın
yağlı kağıt serili tepsiye dizin
orta derecede ısıtılmış fırında pişirin
pişen tatlınızı oda sıcaklığına gelene kadar bekletin
üzerine pudra şekeri serpin
karamel sos ile süsleyin
afiyet olsun:)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.