ELMALI MİLFÖYLER


Hafif ve pratik bir tatlı yapmak isteyenler için mükemmel bir reçete

10 yaprak milföy hamuru

içine:
3 adet büyük elma
1 tatlı kaşığı tarçın

yarım su bardağı ceviz veya fındık kırığı
3 çorba kaşığı toz şeker

üzerine: pudra şekeri, karamel sos

elmaları rendeleyip bir tavaya alın
şekeri de ekleyerek elmalar suyunu çekene kadar pişirin
tarçını ve cevizi ilave edip karıştırın soğumaya bırakın

milföyleri ,şeklini bozmadan merdane ile hafifçe büyütüp biraz inceltin
kenarına elmalı harç koyup rulo şeklinde sarın
kenarlarını hafifçe bastırın ki elma dışarı çıkmasın
yağlı kağıt serili tepsiye dizin
orta derecede ısıtılmış fırında pişirin

pişen tatlınızı oda sıcaklığına gelene kadar bekletin
üzerine pudra şekeri serpin
karamel sos ile süsleyin
afiyet olsun:)

Yorumlar