ÇİLEK SOSLU MUHALLEBİ


muhallebisi için:
1 litre süt
1 su b. toz şeker
1 su b. un
1 paket vanilya

üstü:
500 gr. çilek
2 çorba k. mısır nişastası
5 çorba k. şeker
1 su b. su

muhallebi malzemelerini tencereye alıp karıştırın ocağa koyun ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin
bardak veya cuplara üstlerinde boşluk bırakarak paylaştırın

çilekleri yıkayın
suyu da ekleyerek blendrda püre haline getirin
tencereye koyup şekeri ve nişastayı ekleyip karıştırın
ocağa alıp karıştırarak pişirin

soğumuş olan muhallebilerin üstüne pay edin
buzdolabında soğutup servis edin
afiyet olsun:)

not: sosunuz artarsa daha sonra kullanmak üzere buzdolabına kaldırın örneğin yoğurt ile servis edebilirsiniz hafif bir tatlı olur

Yorumlar