en sevdiğim mezelerden birisidir Çerkez tavuğu
pratik şekliyle işte tarifi
1 adet tavuk göğsü (derili olursa iyi olur suyu lezzetli olur )
3 diş sarımsak
yarım su b. ceviz
3 dilim ekmek içi
1 tatlı k. kırmızı biber
1 çorba k. sıvı yağ
tavuğun suyu (gerektiği kadar )
1 tatlı k. tuz
önce tavuğu haşlayın suyunu süzüp kenara ayırın
tavuk etini didikleyip tabağa alın
diğer yanda ekmek içini,cevizi,sarımsağı ve tuzu rondodan geçirin
tavuk suyundan azar azar ilave edin tarator sos kıvamında olacak
sosu didiklediğiniz tavukla karıştırın iyice bütünleştirin
servis tabağına alıp düzeltin
bir tavada yağı ve biberi kızdırıp tavuğun üzerine gezdirin
afiyet olsun:)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.