ARMUTLU KEK


Merhabalar:)
armutlu kek denediniz mi? ben ilk kez yaptım oldukça lezzetli oldu
nemli kekleri seviyorsanız deneyebilirsiniz işte tarifi

3 büyük boy yumurta
1,5 su b. toz şeker
1,5 su b. süt
125 gr tereyağ veya margarin (oda ısısında eritmeden )
yarım su b. rondoda ufaltılmış çiğ badem (üstüne serpmek için 1 çorba k. ayırın)
3 silme su b. un
1 er paket vanilya ve kabartma tozu

üstüne:
1 büyük boy armut
2 çorba k. esmer toz şeker
badem

yumurta yağ ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın
diğer hamur malzemelerini ekleyip tekrar karıştırın
yağlanmış kek kalıbına dökün
armudu soyup ince ince yarım ay şeklinde dilimleyin ve hamurun üzerine dizin
armudun üzerine esmer şekeri ve bademi serpiştirin
160 derecede pişirin (fırına göre süre değişebilir 30 dakikadan sonra kürdan batırıp kontrol edin temiz çıkıyorsa pişmiştir)


afiyet olsun...
not: ben eklemedim ama armutların üzerine tarçın da serpebilirsiniz yakışır

Yorumlar