2 adet patlıcan + kızartmak için sıvı yağ
1 soğan (rendelenmiş )
1 diş ezilmiş sarımsak
1 çay b. sıvı yağ
1 çorba k. salça
1 er tatlı k. tuz ve kırmızı toz biber
yarım kase kıyılmış dereotu
4 su b. su veya et suyu
patlıcanları küp küp kesin biraz tuzlu suda bekletip süzün
kızgın yağda kızartın ve bir tabağa alın beklesin
tencereye 1 çay bardağı yağı koyun ısıtın
içine soğanı ve sarımsağı ekleyin hafif kokusu çıkana kadar çevirin
salçayı ekleyin karıştırın
bulguru ilave edin
tuzu ve biberi ekleyin
suyunu ilave edip karıştırın
pişirmeye bırakın
suyunu çektiği zaman patlıcanı ve dereotunu ekleyip karıştırın
demlenmeye bırakın
sıcak olarak servis edin
maydanozla süsleyin
afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.