Selam,
pek çok kişinin yaptığı kemal paşalı muhallebiyi ben de portakallı olarak denedim, portakal aroması da eklenince hafif bir tatlı oldu denemek isterseniz not edebilirsiniz.
MALZEMELER
- 1 paket kemal paşa tatlısı
- 500 gram toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 çorba kaşığı mısır nişastası
- 2 çorba kaşığı un
- 1 paket vanilin
- 3/4 su bardağı portakal suyu
HAZIRLANIŞI
- kemal paşa için şekeri,portakal kabuğunu ve suyu tencereye alıp kaynatın,kaynayan şerbete kemal paşaları ekleyin ve ara sıra ,alt üst ederek tatlılar yumuşayana kadar pişirin (çok fazla yumuşayıp dağılmamasına dikkat edin)
- pişen kemal paşaları bir kevgir yardımıyla şerbetten süzdürerek alın ve kare bir cam kaba dizin
- muhallebi malzemelerini bir tencereye alın ve güzelce karıştırın,tencereyi ocağa koyun
- sürekli karıştırarak muhallebi koyulaşana kadar pişirin
- pişen muhallebiyi kemal paşaların üstüne düzgün bir şekilde yayın ve oda ısısına gelene dek bekletin
- soğuyan tatlının üstünü streçle kapatarak buzdolabına koyun
- 4-5 saat soğuyan tatlıyı dolaptan alın,üstünü istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz (ben fındık kırığı serptim ve evde olan çiçek gofretle süsledim) daha sonra tatlıyı dilimleyerek servis edebilirsiniz
- kalan tatlıyı tekrar üstü kapalı olarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz,afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.