ZEYTİNYAĞLI PATLICAN SİLKME


Selam,
yazın sonuna geldiğimiz şu günlerde patlıcanlı hafif bir yemek tarifi paylaşayım istedim☺yapımı kolay bir o kadar da lezzetli bu yemeği denemediyseniz öneririm sevgiler.

MALZEMELER
  • 1 kilo kemer patlıcan
  • 4 büyük boy Çanakkale domates (rendeleyin)
  • 1 büyük kuru soğan (piyazlık doğrayın)
  • 2 adet sivri biber (ince ince doğrayın)
  • 3 diş sarımsak (ezin)
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 1 kesme şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
  1. patlıcanları alacalı soyun ve uzun şeritler halinde doğrayın,tuz eklenmiş suda yarım saat bekletin,daha sonra süzün ve kağıt havluyla kurutun
  2. kullanacağınız tencerenin tabanına domatesin yarısı ve soğanı koyun,üstüne patlıcanları yerleştirin,biberleri,sarımsağı,şekeri,tuzu ilave edin,kalan domatesi de üstüne dökün,son olarak yağı da ekleyip tencerenin kapağını kapatın
  3. kısık ateşte ara sıra tencereyi silkeleyerek,patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin (yemeğin özelliği su eklemeden pişmesi ve kaşık kullanmadan tencereyi sallayarak karıştırmak, o nedenle silkme adını almış)
  4. pişen yemeği tencerede soğumaya bırakın daha sonra servis tabağına aktarın afiyet olsun

Yorumlar