ISPANAKLI PASTIRMALI CHEDDARLI BÖREK


Selam,
lezzetli ve pratik bir börek tarifiyle daha karşınızdayım 💗👌

MALZEMELER
  • 3 yufka
  • 1 kilo temizlenmiş ve doğranmış ıspanak (dondurulmuş kullanabilirsiniz)
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 dilim pastırma
  • 2 dilim cheddar peynir
  • SOSU İÇİN
  • 2 su bardağı süt
  • 100 gram erimiş tereyağ
  • 2 küçük yumurta
  • ÜSTÜNE
  • susam

HAZIRLANIŞI
  1. zeytinyağı tavaya alın, ıspanakları ekleyip yüksek ısıda kavurun (sulanmasın diye yüksek ısıda kavuruyoruz) tuzu ve biberi ekleyin, pastırmaları ufak ufak keserek ilave edin,birkaç tur çevirin ve ocağı kapatın harcı soğumaya bırakın
  2. sos malzemelerini geniş bir kasede birleştirip çırpın
  3. kullanacağınız fırın kabını yağlayın ve yufkanın birini kenarları dışarıda kalacak şekilde kaba yayın, üstüne birkaç kaşık sos gezdirin
  4. diğer iki yufkayı dört parçaya bölün (yani sekiz parça olacak)
  5. böldüğünüz yufkaların dört parçasını sosa batırarak üst üste yerleştirin
  6. hazırladığınız ıspanaklı harcı döküp yayın, üstüne peyniri parça parça dizin
  7. kalan dört parça yufkayı da sosa batırıp üst üste döşeyin
  8. en alttaki yufkanın kenarlarını üstüne katlayın ve kalan sosu döküp böreğin her tarafına fırçayla yayın
  9. son olarak susam serpin ,180 derecede ısıtılmış fırında böreğiniz kızarana kadar pişirin
NOT: ben böreği hazırladıktan sonra birkaç saat dinlendiriyorum, böylece sosu güzelce içine çekiyor ve su böreği tadında nefis bir börek elde ediyoruz.

Yorumlar