ELMALI TART


Selam,
en sevilen,en çok yapılan tart sanırım elmalı tart 👀 ee o zaman kayıtlarda da yerini almalı bence,bir de benim tartımı denemek isterseniz işte tarifim
🔻
HAMURU İÇİN
  • 125 gram küp küp kesilmiş soğuk tereyağ
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 250 gram un
  • 1 küçük yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 2 çorba kaşığı soğuk su (buzdolabından)
HARCI İÇİN
  • 3 orta boy elma
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • çay kaşığının ucuyla toz zencefil (opsiyonel)
  • 2 çorba kaşığı kadar ceviz kırığı
ÜSTÜNE
  • pudra şekeri

HAZIRLANIŞI
  1. hamuru için unu ,şekeri,vanilini ve yumurtayı karıştırma kabına alın ve mikserin hamur ucuyla veya spatulayla karıştırın
  2. yağı ve suyu da ekleyip karıştırın, hamur kum gibi oluyor elinizin ısısıyla fazla ısıtmadan toparlayıp strece sarın ve buzdolabında bekletin
  3. elmaları soyup küp küp doğrayın yada rendeleyin  ve tavaya alın (ben bu kez doğradım)
  4. üstüne şekeri ekleyin ve kısık ateşte elmalar hafif diriliğini yitirene kadar pişirin
  5. tarçını,zencefili,cevizi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın, ılımaya bırakın
  6. orta boy tart kalıbını yağlayın veya yağlı kağıt serin
  7. dolaptan hamuru alın, üstü için ufak bir parça ayırın 
  8. büyük hamuru iki streç arasında merdane yardımıyla açın ve tart kalıbına yerleştirin, kenarlarını hafif yükseltin ve çatalla tabanına delikler açın (kabarmaması için)
  9. üstüne hazırladığınız elmalı harcı yayın
  10. ayırdığınız küçük hamuru merdaneyle açın ister uzun şeritler yaparak tartın üstünü süsleyin,isterseniz de benim yaptığım gibi kurabiye kalıplarıyla keserek süsleyin seçim sizin
  11. fırını 170 derecede ısıtın, tartı fırına verin ve yaklaşık 25-30 dk pişirin (fırına göre süre değişebilir tartın kenarı ve üstü kızardıysa pişmiştir fırından alın)
  12. kalıbında biraz dinlendirdikten sonra üstüne pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis edin afiyet olsun

Yorumlar

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.