KETE


Selam,
sıcak,nem,fırtına,yağmur derken uzun süredir bir şey yapıp paylaşmadığımı fark ettim☺ve bu gün nihayet kalkıp,blogda olmasını istediğim kete tarifini yaptım sıcağı sıcağına da sizlerle paylaşayım dedim,kahvaltı ve çay saatleriniz için tarifi not edebilirsiniz sevgiler.

HAMURU İÇİN
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı ınstent maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-4,5 su bardağı un
İÇİNE
  • 1 su bardağı un
  • 100 gram tereyağ
  • 1 tutam tuz
ÜSTÜNE
  • 1 büyük yumurtanın sarısı +1 çorba kaşığı süt

HAZIRLANIŞI
  1. hamuru için sütü,suyu,şekeri ve mayayı bir kaba alıp karıştırın, yağı ve yumurtayı ekleyin
  2. tuzu ve yavaş yavaş,kontrollü olarak unu ekleyin ve yoğurun
  3. hamurun üstünü kapatıp 1 saat dinlendirin
  4. iç malzemesi için yağı bir tavada eritin,1 su bardağı unu ekleyin ve kısık ateşte helva kavurur gibi unun kokusu çıkana kadar kavurun ve ocaktan alarak,çabuk soğuması için bir kaba aktarın
  5. dinlenen hamuru bir kez yoğurup toparlayın ve 12 parçaya bölün (hamur hafif ele yapışacaktır elinizi hafif yağlayarak daha rahat çalışabilirsiniz)
  6. her bir parçayı elinizle poğaça yapar gibi açın,ortalarına hazırladığınız kavrulmuş undan birer kaşık koyup kapatın ve yuvarlayın,yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin
  7. yumurta ve sütü karıştırıp fırçayla ketelerin üstüne sürün,bir çatalla üstlerine iz yapın 15 dakika da tepside dinlendirin
  8. süre sonunda 180 derecede ısıtılmış fırında keteler kızarana kadar pişirin afiyetle.

Yorumlar