ÇITIR KABAK KIZARTMA


Selam,
yazın sevilen lezzetlerinden biri de kızartmalardır, hele birde Yunan usulü çıtır kabak olursa kendinizi durduramaz çerez gibi yersiniz☺ ve yanında da tabi ki olmazsa olmaz yoğurt, sanırım iştahınızı kabarttım hadi o zaman mutfağa sevgiler.

MALZEMELER
  • 5-6 adet kabak
  • 1 kase buzlu soğuk su
  • 1 kase un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • kızartmak için zeytinyağı

HAZIRLANIŞI
  1. kabakların üstlerini kazıyın yada soyun ve yıkayın
  2. ince ince ,uzun şeritler halinde veya halka halka doğrayın ve süzgece alın, üstüne tuz serpin ve elinizle karıştırın bu şekilde 1 saat kadar bekletin (bu şekilde kabaklar suyunu salıyor)
  3. süre sonunda unun içine tuzu ekleyip karıştırın, kabakları teker teker önce buz gibi suya sonra una bulayıp, fazla ununu silkeleyin ve tekrar suya batırın, kızdırdığınız yağa atın, orta yüksek ateşte kızartın
  4. kızaran çıtır kabakları önce havlu kağıt serdiğiniz bir tabağa alın sonra servis tabağına aktarın afiyet olsun

Yorumlar