Selam,
Kayseri yöresinin bu nefis tatlısını uzun zaman önce bir tv programından not almıştım, tahinli tatları seven biri olarak da bu tatlıya bayıldım 👌
Sizde bayramda sevdiklerinize bu tatlıyı yapabilirsiniz , şimdiden sağlıklı mutlu Bayramlar dilerim sevgilerimle.
HAMUR MALZEMELERİ
- 125 gram oda ısısında yumuşamış tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt yada yoğurt (ben süt kullandım)
- 1 çay bardağı tahin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı ceviz (ufalanmış)
- aldığı kadar un (18 çorba kaşığı kullandım)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- 1 çay bardağı pekmez
HAZIRLANIŞI
- önce şerbet için şekeri ve suyu 5 dk kaynatın ocaktan alın, pekmezi ekleyip karıştırın , soğumaya bırakın
- un hariç hamur malzemelerini karıştırma kabına alın, yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir kurabiye hamuru kıvamına getirin
- büyük boy kare yada dikdörtgen bir fırın kabını yağlayın ve hazırladığınız hamuru elinizle bastırarak kalıba yayın, düzeltin
- hamurun üstüne, bir çatalla boydan boya çizerek şekil verin ve kare dilimler halinde kesin
- 170 derecede ısıtılmış fırında üstü hafif kızarana kadar pişirin (yaklaşık 30 dk)
- pişen tatlıyı fırından alın, 5 dk bekledikten sonra şerbeti üstüne gezdirin (ben üstünü bir tepsiyle kapatarak dinlenmeye bıraktım)
- şerbeti çekip dinlenen tatlıyı servis edebilirsiniz afiyet olsun (4-5 saat dinlendirirseniz daha güzel oluyor) NOT: artan tatlının üstünü kapatarak buzdolabında bekletebilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.