MUZLU BEYAZ ÇİKOLATALI PARFE


Selam,
havalar yavaş yavaş ısınmaya başlayınca aklıma soğuk tatlılar düşüyor☺ hem aileniz hem de konuklarınız için böyle buzluk tatlıları yapıp, hazır bulundurabilirsiniz ,daha önce yaptığım çikolatalı ve çilekli parfe tariflerime de göz atabilirsiniz sevgiler.

MALZEMELER
  • 3 poşet kremşanti
  • 2,5 su bardağı soğuk süt
  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 160 gr beyaz çikolata
  • 1 adet büyük boy muz
  • 1 paket pötibör bisküvi (32 adet)
HAZIRLANIŞI
  1. kremayı ocakta kaynama noktasına kadar ısıtıp alın, içine çikolatayı ekleyin ve karıştırarak eritin
  2. kremşantileri ve sütü mikserle katılaşana kadar çırpın
  3. muzu ince ince dilimleyin
  4. bisküvileri kırın
  5. tüm malzemeyi birleştirip spatulayla karıştırın
  6. kullanacağınız kalıbı streçle kaplayın, parfe harcını içine döküp, bastırarak düzeltin üstünü de streçle kapatıp dondurucuya atın ve 1 gece bekletin
  7. servis etmeden 10 dk önce çıkarıp dilimleyin, üstünü çikolata sosla süsleyin
NOT:
  1. artan parfeyi , erimesine izin vermeden tekrar sarıp dondurucuya kaldırın
  2. parfeyi bütün bir kalıba yapabileceğiniz gibi tek porsiyonluk muffin kalıplarında da yapabilirsiniz

Yorumlar