Selam,
genellikle enginar zeytinyağlı pişirilir,bu kez değişiklik yaparak fava şeklinde denedim (daha önce de bahsetmiştim ben enginar sevmeyenlerdenim faydalı olduğu için ara sıra yiyorum tabi ☺) enginarın bu şeklini çok sevdim artık favori reçetelerimin arasına ekledim, denemenizi öneririm sevgiler.
MALZEMELER
- 5 adet temizlenmiş enginar
- 1 adet küçük boy,doğranmış kuru soğan
- 2 adet kesme şeker
- yarım limon suyu
- yarım demet kıyılmış dereotu
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 çorba kaşığı zeytinyağ
- 3-4 adet doğranmış kornişon turşu (opsiyonel)
- su
HAZIRLANIŞI
- soğanı, enginarları, dereotunun yarısını,şekeri,tuzu , sarımsağı ,1 kaşık zeytinyağı ve limon suyunu tencereye koyun, enginarların hizasına gelecek kadar su ekleyin ve ocağa alın
- enginarlar iyice yumuşayıp suyu çekene kadar pişirin
- tencereyi ocaktan alın ve malzemeleri blendrdan geçirerek püre haline getirin ve servis tabağına döküp düzeltin
- enginar favanın üzerine kornişon turşuları ve kalan dereotunu serpiştirin
- son olarak 2 kaşık zeytinyağı ekleyin
- favayı üstünü streçleyerek bir süre buzdolabında dinlendirin (2 saat kadar)
- daha sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.