Selam,
kabak tatlısından sıkılanlar için pasta versiyonunu yapabilirsiniz , ara sıra değişiklik iyidir ☺
MALZEMELER
- 4 büyük dilim bal kabağı (750 gr civarı)
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı süt
- 1 paket pötibör bisküvi (32 adet)
- 1 çay bardağı ceviz kırığı
HAZIRLANIŞI
- kabakları parçalara bölüp tencereye alın, üstüne şekeri ekleyip kapağını kapatın bu şekilde bir süre bekletin, şeker sulanınca kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin
- pişen kabakları püre haline getirin
- bisküvileri iri parçalar halinde kırıp kabağa ekleyin
- cevizi ve sütü de ilave edip tüm malzemeyi homojen bir şekilde karıştırın
- tezgaha streç serin ve malzemeyi üstüne alın pastaya,streç yardımıyla uzun bir rulo şekli verin ve sıkıca paketleyin
- mozaik pastayı dondurucuya kaldırın, 1 gece bekletin
- servis etmeden 10 dk önce dondurucudan alın
- dilerseniz üstünü çikolatayla süsleyin ve dilimleyerek servis edin
afiyet olsun
NOT: artan pastayı tekrar dondurucuya kaldırın
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.