KAKAOLU BİSKÜVİLİ GÜLLAÇ

Klasik güllaç tarifinden sıkılanlar için çikolata tadında, nefis güllaç kuplarını öneririm

MALZEMELER
  • 2 litre süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 10 yaprak güllaç
  • 2 dolu çorba kaşığı koyu kakao
  • 4-5 damla fındık aroması (opsiyonel)
  • 15 adet fındıklı yada burçak bisküvi
  • 2 çorba kaşığı damla çikolata
HAZIRLANIŞI
  1. sütü, şekeri ve kakaoyu tencereye alın ve karıştırarak ısıtın (kaynamasın ancak ısınsın) kullanacaksanız fındık aromasını da ekleyip karıştırın
  2. güllaç yapraklarını parçalar halinde kırıp hazırlayın
  3. bisküvileri de kırıp bir tabağa alın
  4. kullanacağınız kaselerin dibine birer kepçe sütlü karışımdan dökün
  5. kaseleri güllaç yaprakları, süt sıralamasıyla doldurun ortalarına bisküvi yerleştirin
  6. hazırlanmış kaselerin en üstüne damla çikolata serpiştirin ve ortalarına bisküvi yerleştirerek tamamlayın
  7. güllaç kaselerini buzdolabında soğutun daha sonra servis edin afiyet olsun

Yorumlar