ÇİKOLATALI PARFE

Selam,
pratik parfe tarifleri yaz günleri için ideal oluyor, hem tatlıya hem dondurmaya alternatif olarak ikram edebilirsiniz, hazırlaması da son derece kolay :) parfeyi hazırlayıp buzluğa atın dilediğiniz zaman çıkarıp ikram edin , daha önce yaptığım çilekli parfe tarifine de buradan bakabilirsiniz sevgiler.

MALZEMELER
  • 2 poşet kremşanti
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 175 gram bitter çikolata
  • 1 kutu krema (200 ml süt kreması)
  • 1 paket yulaflı bisküvi
HAZIRLANIŞI
  1. kremayı ocakta kaynama noktasına gelene kadar ısıtın ve ateşten alın, içine çikolatayı ekleyip ,çikolata eriyene kadar karıştırın ve ılımaya bırakın
  2. diğer tarafta kremşantiyi , şekeri , kakaoyu ve sütü karıştırma kabına alın ve mikserle katılaşana kadar çırpın
  3. eriyen kremalı çikolatayı, kremşanti karışımına ekleyip spatulayla karıştırın
  4. son olarak bisküvileri kırıp ekleyin ve karıştırın
  5. streç yaydığınız baton bir kalıba karışımı boşaltın ve düzeltin, parfeyi dondurucuya atın
  6. 5-6 saat sonra sertleşen parfeyi servis tabağına alabilirsiniz ve dilimleyerek servis edebilirsiniz
  7. artan parfenizi erimesine müsade etmeden dlimleyin ve kapaklı bir kaba koyarak dondurucuda muhafaza edin, dilediğiniz zaman istediğiniz kadar dilimi çıkarabilirsiniz afiyet olsun
NOT: arzu ederseniz üzerini çikolata eriterek süsleyebilirsiniz

Yorumlar