Selam,
patlıcanın bol ve güzel olduğu bu günlerde ,bu böreği denemenizi öneririm çok lezzetli oluyor
MALZEMELER
patlıcanın bol ve güzel olduğu bu günlerde ,bu böreği denemenizi öneririm çok lezzetli oluyor
MALZEMELER
- 3 adet taze yufka
- 2-3 adet bostan patlıcan (patlıcanın büyüklüğüne göre)
- bir tutam tuz ve kırmızı toz biber
- yarım su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri
- 2 yumurta
- 2 su bardağı süt
- 125 gram eritilmiş tereyağ yada margarin
- patlıcanları közleyin ,kabuklarını temizleyip ufak ufak doğrayın
- hazırladığınız patlıcanları, tuzu, biberi ve kaşar peynirini bir kasede karıştırın
- sosu için bir kaba yumurtaları kırın ve çırpın, üstüne sütü ve yağı ekleyip karıştırın
- orta boy bir fırın kabını yağlayın ve yufkanın birini kenarları dışarda kalacak şekilde yerleştirin, kalan iki yufkayı da dörder parçaya bölün
- ilk yufkanın üstüne bir kaşıkla sostan dökün ve bir parça yufka serin ,tekrar sos ve yufka
- ortasına gelince iç harcı döküp yayın
- kalan yufkaları da bir yufka bir sos sıralamasıyla döşeyin
- en alttaki yufkanın kenarlarını da en üste katlayıp böreği tamamlayın
- kalan sosu da böreğin üzerine döküp yayın ve üstünü streçle kapatıp 2 saat buzdolabında dinlendirin
- süre sonunda 180 derecede ısıtılmış fırında böreğiniz kızarana kadar pişirin
- sıcak olarak dilimleyip servis edin afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.