PATLICANLI TEPSİ BÖREĞİ

Selam,
patlıcanın bol ve güzel olduğu bu günlerde  ,bu böreği denemenizi öneririm çok lezzetli oluyor

MALZEMELER
  • 3 adet taze yufka
  • 2-3 adet bostan patlıcan (patlıcanın büyüklüğüne göre)
  • bir tutam tuz ve kırmızı toz biber
  • yarım su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 125 gram eritilmiş tereyağ yada margarin
HAZIRLANIŞI
  1. patlıcanları közleyin ,kabuklarını temizleyip ufak ufak doğrayın
  2. hazırladığınız patlıcanları, tuzu, biberi ve kaşar peynirini bir kasede karıştırın
  3. sosu için bir kaba yumurtaları kırın ve çırpın, üstüne sütü ve yağı ekleyip karıştırın
  4. orta boy bir fırın kabını yağlayın ve yufkanın birini kenarları dışarda kalacak şekilde yerleştirin, kalan iki yufkayı da dörder parçaya bölün
  5. ilk yufkanın üstüne bir kaşıkla sostan dökün ve bir parça yufka serin ,tekrar sos ve yufka
  6. ortasına gelince iç harcı döküp yayın
  7. kalan yufkaları da bir yufka bir sos sıralamasıyla döşeyin
  8. en alttaki yufkanın kenarlarını da en üste katlayıp böreği tamamlayın
  9. kalan sosu da böreğin üzerine döküp yayın ve üstünü streçle kapatıp 2 saat buzdolabında dinlendirin
  10. süre sonunda 180 derecede ısıtılmış fırında böreğiniz kızarana kadar pişirin
  11. sıcak olarak dilimleyip servis edin afiyet olsun

Yorumlar