Selam,
bu lezzetli açmaları ister kahvaltıda ister çay saatinde yiyin, nasıl yerseniz yiyin ama mutlaka yapın :)
MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
bu lezzetli açmaları ister kahvaltıda ister çay saatinde yiyin, nasıl yerseniz yiyin ama mutlaka yapın :)
MALZEMELER
- 1 yumurta
- 1 su bardağı ılık su (250 ml)
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı ınstent maya
- yarım su bardağı sıvı yağ (50 ml)
- 125 gram eritilmiş tereyağ
- 4-4,5 silme su bardağı un (yaklaşık 500 gr)
- 1 ufak kavanoz zeytin ezmesi
- 1 yumurta sarısı
- çörek otu
- karıştırma kabına suyu ,şekeri ve mayayı koyup karıştırın
- yağları, tuzu ve yumurtayı ilave edip karıştırın
- 4 bardak unu da ekleyerek hamuru yoğurun gerekirse yarım bardak unu da ilave edersiniz
- hamurun üstünü kapatın ve oda ısısında ,hamur iki katı olana kadar bekletin
- hazır olan hamuru bir kez yoğurun ve 10 eşit parçaya bölün
- her bir parçayı tezgahta merdane yardımıyla açın
- üstlerine zeytin ezmesi sürün ve rulo yapın
- hazırladığınız ruloları da kendi etrafında döndürerek uçlarını birleştirin
- açmaları pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin
- üstlerine yumurta sarısını sürün ve çörek otu serpin, 10 dakika da tepside dinlendirin
- süre sonunda 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.