Karides sever biri olarak fırın versiyonunu da severek tükettim :) adı neden karides güveç değil de karides fırın diye düşünebilirsiniz, çünkü malzemeler yakın olsa da güveç gibi sulu değil daha farklı geçelim malzeme listesine..
MALZEMELER
MALZEMELER
- 500 gram temizlenmiş yada dondurulmuş karides
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 adet doğranmış çarliston biber
- 2 diş ince doğranmış sarımsak
- 2 adet doğranmış domates
- bir tutam tuz
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı kadar rendelenmiş mozeralla yada kaşar peyniri
- karidesleri 2-3 dakika sirke eklediğiniz suda haşlayıp, süzün
- geniş bir tavayı ısıtın, yağı ,çarliston biberi ve sarımsağı ekleyip sarımsağın hafif kokusu çıkana kadar çevirin
- karidesleri ilave edip bir kaç tur soteleyin
- son olarak domatesi ekleyip 2-3 tur çevirin ve ocaktan alın
- uygun bir fırın kabına malzemeyi boşaltıp, düzeltin ve üstüne peyniri serpiştirin
- 180 derecede ısıtılmış fırında peynir eriyene kadar pişirin afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.