Pratik ve son derece lezzetli bir tavuk reçetesi isterseniz deneyin derim,ister pilavla isterseniz de tek başına suyuna ekmek banıp yiyebilirsiniz :) şimdiden afiyet olsun.
MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
MALZEMELER
- 1 kutu tavuk kalça eti (kutuda 5 parça oluyor)
- 1 adet ince doğranmış köy biberi
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 2 adet ince doğranmış pırasa
- 1 adet küçük boy, yemeklik doğranmış kuru soğan
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı, tatlı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
- temiz içme suyu
HAZIRLANIŞI
- tavukları güzelce yıkayın ve süzdürerek tencereye alın, ocağı açıp çevirmeye başlayın
- tavukların rengi dönünce soğanı,biberi,pırasayı ve havucu ekleyip karıştırın
- malzemeler bütünleşip kendilerini bırakana kadar kısık ateşte çevirin ve salçayı ekleyin 2 tur daha çevirin
- toz biberi ve tuzu ilave edin
- son olarak tavukların hizasına gelecek kadar su ekleyip kapağını kapatın ve pişmeye bırakın
- tavuklar yumuşayıp pişince peyniri ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın
- ateşi de kapatıp yemeği 5 dakika bekletin daha sonra servis edebilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.