RENDE AYVA REÇELİ

Selam,
ayva mevsiminde ,ayva reçeli yapmadan olmaz değil mi? az miktarda da olsa yapıp, bu lezzet den mahrum kalmayın bence sevgiler.

MALZEMELER
  • 1 kilo ayva
  • 1 kilo toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı toz karanfil
  • 1 limon suyu
HAZIRLANIŞI
  1. ayvaları yıkayıp kabuklarını soyun ve rendenin geniş kısmı ile rendeleyin, bir kaç tane çekirdeğinden de ayırın
  2. rendelenmiş ayvaları suyla birlikte tencereye alın ve 10 dakika kadar haşlayın
  3. şekeri ve ayvanın çekirdeklerini ekleyip karıştırın
  4. şeker eriyip reçel kaynamaya başladığında ocağı kısık duruma getirin, karanfili ekleyin ve ara sıra karıştırarak reçeli 30 dakika kadar pişirin
  5. süre sonunda limonu ekleyin ve 5 dakika daha pişirip ocaktan alın
  6. (reçelin kıvamını anlamak için önceden soğutulmuş porselen bir tabağa suyundan biraz damlatın fazla akıcı değilse olmuştur, zaten ayvanın renginden de olduğunu anlarsınız açık sarı renkten resimde gördüğünüz koyu kırmızı renge döndüyse reçel olmuştur)
  7. tencerede ılıyan reçeli kavanozlara doldurun afiyet olsun

Yorumlar