ELMALI BİSKÜVİ DİLİMLERİ

Lezzetli ve pratik bu reçeteyi denemenizi öneririm, elmalı tatlardan hoşlanıyorsanız hafif ve güzel bir reçete ,ben mini fırın tepsisinde yaptım sizler malzemeleri yapacağınız kabın boyuna göre çoğaltıp azaltabilirsiniz.

MALZEMELER
  • 12-15 adet pötibör bisküvi
  • 3 adet elma
  • 1 çay bardağı ceviz kırığı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • hamuru için
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay bardağı un
  • 3 çorba kaşığı süt

HAZIRLANIŞI
  1. kullanacağınız fırın kabına yada tepsiye yağlı kağıt serin ve bir fırçayla hafifce yağlayın
  2. üstüne tek sıra bisküvi dizin
  3. elmaları soyup rendeleyin ve dizdiğiniz bisküvilerin üzerine yayın
  4. cevizi ve tarçını da elmanın üstüne serpiştirin
  5. son olarak hamur için malzemeleri bir kapta çırpın ve üstüne dökün
  6. 175 derecede ısıtılmış fırında pişirin fırına göre süre değişebilir ince bir hamur olduğu için çabuk pişiyor 15-20 dakika sonra bir kürdan batırıp kontrol edin temiz çıkıyorsa olmuştur fırından alın
  7. elmalı bisküviyi kağıtla beraber tezgaha çıkarın ve ister kare ister üçgen şeklinde dilimleyerek servis tabağına alın soğuduktan sonra dilerseniz üstüne pudra şekeri serpebilirsiniz afiyet olsun

Yorumlar