Selam,
kabak tatlısı sevenler burada mı ? ben de severim amaaa mutlaka tahinle servis edileni olmalı, zira gerçekten tahin müthiş bir tat katıyor tatlıya ,ben az miktarda yaptım çünkü benden başka pek yiyen yok :) siz miktarı arttırabilirsiniz sevgiler.
MALZEMELER
AFİYET OLSUN
NOT: tahini, tatlının sunum aşamasında ekleyin, hemen yenmeyecek ise kapaklı bir kaba tahinsiz olarak koyup, buzdolabında bekletebilirsiniz
kabak tatlısı sevenler burada mı ? ben de severim amaaa mutlaka tahinle servis edileni olmalı, zira gerçekten tahin müthiş bir tat katıyor tatlıya ,ben az miktarda yaptım çünkü benden başka pek yiyen yok :) siz miktarı arttırabilirsiniz sevgiler.
MALZEMELER
- 2 dilim temizlenmiş bal kabağı
- 7 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı toz tarçın (eklemeniz şart değil ben sevdiğim için ekledim)
- ÜSTÜNE
- 6 çorba kaşığı tahin
- kavrulmuş susam yada ceviz
- kabakları küçük boylarda dilimleyip, tencereye alın ve üstüne şekeri serpin, tencerenin kapağını kapatıp şeker eriyene dek oda ısısında bekletin (geceden hazırlarsanız sabaha pişirirsiniz)
- şekeri eriyen ve sulanan kabakları kısık ateşe koyup yumuşayana kadar pişirin, ocaktan alın ve tencerenin içinde soğumasını bekleyin
- soğuyan kabak tatlısını servis tabağına dizin, üstüne tencerede kalan şerbeti gezdirin
- son olarak tahini gezdirin, susamı yada cevizi serperek servis edin
AFİYET OLSUN
NOT: tahini, tatlının sunum aşamasında ekleyin, hemen yenmeyecek ise kapaklı bir kaba tahinsiz olarak koyup, buzdolabında bekletebilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.