SAKIZLI MUHALLEBİ

Nefis, sakız aromalı bir muhallebiye hayır diyemem doğrusu :) muhallebiyi, arkadaşımın Alaçatı dan getirdiği sakız reçelini  kullanarak yaptım siz de sakız tadından hoşlanıyorsanız çabucak yapıp soğutun ve afiyetle yiyin

MALZEMELER
  • 4 su bardağı süt (klasik su bardağı)
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı sakız reçeli (yoksa 2 parça dövülmüş damla sakızı da kullanabilirsiniz)
  • 2 poşet pirinç unu (dr oetker kutu içinde tek pişirimlik poşetlerde, 2 poşeti 140 gram)
HAZIRLANIŞI
  1. tüm malzemeyi tencereye koyup, karıştırın ve ocağa alın
  2. sürekli karıştırarak muhallebi kaynayıp, koyulaşana kadar pişirin
  3. pişen muhallebiyi kaselere veya bardaklara paylaştırın oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutun
  4. servis ederken üstüne çikolata sos ekleyin , çikolata sosu hazır kullanabilirsiniz veya buradaki tarif ile kendiniz yapabilirsiniz
AFİYET OLSUN

Yorumlar