Selam,
Bayram için pratik bir tatlı reçetesi isteyenler için ,yapımı kolay ve lezzetli bu tatlıyı denemenizi öneririm sevgiler..
hamuru için malzemeler
NOT:
Bayram için pratik bir tatlı reçetesi isteyenler için ,yapımı kolay ve lezzetli bu tatlıyı denemenizi öneririm sevgiler..
hamuru için malzemeler
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çorba kaşığı, oda sıcaklığında margarin yada tereyağ
- 1 çorba kaşığı pudra şekeri
- yarım su bardağı sıvı yağ
- yarım su bardağı tahin
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2,5 su bardağı un
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- yarım limon suyu
- ceviz kırığı
- şerbet için şekeri ve suyu küçük bir tencereye alıp ateşe koyun, şeker eriyene kadar karıştırarak 5-6 dakika kaynatın ,limonu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alıp, soğutun
- un hariç hamur malzemelerini karıştırma kabına alın ve azar azar unu ekleyip, yoğurun
- hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avucunuzda açın (poğaça gibi) ortasına ceviz kırığından koyup uçlarını birleştirerek kapatın ve oval olarak şekillendirin
- hamur bitene kadar aynı işlemi tekrar edin ve yağlı kağıt serdiğiniz veya yağladığınız fırın tepsisine dizin
- 175 derecede ısıtılmış fırında üstü pembeleşene kadar pişirin ( fırına göre süre değişir yaklaşık 25 dakika )
- pişen hamurları fırından alın ve bir kaç dakika bekleyip üstlerine şerbeti dökün
- şerbetini çeken tatlının üstünü süsleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun :)
- tahin sevmiyorsanız eklemeniz şart değil, o zaman un ölçüsünü biraz daha az koymanız gerekebilir
- tatlıya şerbeti dökünce arada sırada ters düz çevirerek şerbeti daha iyi çekmesini sağlayabilirsiniz
- kalan tatlınızı kapaklı bir kaba koyup muhafaza edebilirsiniz
- bu malzemelerden 20 adet tatlı çıkardım, dilerseniz malzemeleri iki misline çıkararak tatlınızı çoğaltabilirsiniz
- son olarak tatlıyı 1 gece önceden yaparsanız daha lezzetli olacaktır
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.