PRATİK BAYRAM TATLISI

Selam,
Bayram için pratik bir tatlı reçetesi isteyenler için ,yapımı kolay ve lezzetli bu tatlıyı denemenizi öneririm sevgiler..

hamuru için malzemeler
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı, oda sıcaklığında margarin yada tereyağ
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı tahin
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2,5 su bardağı un 
şerbeti için
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • yarım limon suyu
içine
  • ceviz kırığı
hazırlanışı
  1. şerbet için şekeri ve suyu küçük bir tencereye alıp ateşe koyun, şeker eriyene kadar karıştırarak 5-6 dakika kaynatın ,limonu ekleyip bir taşım daha kaynatın  ve ocaktan alıp, soğutun
  2. un hariç hamur malzemelerini karıştırma kabına alın ve azar azar unu ekleyip, yoğurun
  3. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avucunuzda açın (poğaça gibi) ortasına ceviz kırığından koyup uçlarını birleştirerek kapatın ve oval olarak şekillendirin
  4. hamur bitene kadar aynı işlemi tekrar edin ve yağlı kağıt serdiğiniz veya yağladığınız fırın tepsisine dizin
  5. 175 derecede ısıtılmış fırında üstü pembeleşene kadar pişirin ( fırına göre süre değişir yaklaşık 25 dakika )
  6. pişen hamurları fırından alın ve bir kaç dakika bekleyip üstlerine şerbeti dökün
  7. şerbetini çeken tatlının üstünü süsleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun :)
NOT:
  1. tahin sevmiyorsanız eklemeniz şart değil, o zaman un ölçüsünü biraz daha az koymanız gerekebilir
  2. tatlıya şerbeti dökünce arada sırada ters düz çevirerek şerbeti daha iyi çekmesini sağlayabilirsiniz
  3. kalan tatlınızı kapaklı bir kaba koyup muhafaza edebilirsiniz
  4. bu malzemelerden 20 adet tatlı çıkardım, dilerseniz malzemeleri iki misline çıkararak tatlınızı çoğaltabilirsiniz
  5. son olarak tatlıyı 1 gece önceden yaparsanız daha lezzetli olacaktır

Yorumlar