Selam,
tatlılarda ,pasta ve kurabiyede vişne ile kakao buluşmasını hep sevmişimdir ya siz ?
bu lezzetli kurabiyeleri de denemenizi öneririm pişman olmazsınız
MALZEMELER
eğer uğraşamam derseniz yukarıdaki resimdeki gibi vişneleri de hamura karıştırıp yoğurun ve elinizle çiğ köfte gibi şekil verip tepsiye dizin bu da pratik yolu :) karar sizin
AFİYET OLSUN
tatlılarda ,pasta ve kurabiyede vişne ile kakao buluşmasını hep sevmişimdir ya siz ?
bu lezzetli kurabiyeleri de denemenizi öneririm pişman olmazsınız
MALZEMELER
- 150 gram oda sıcaklığında margarin
- 1 yumurta akı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- aldığı kadar un ( ben 11 çorba kaşığı kullandım)
- İÇİNE: vişne reçeli taneleri ( ben yaptığım vişne şurubunun tanelerinden kullandım )
- un hariç hamur malzemelerini bir kaba alın, azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur oluşturun (unun cinsi kaşık ölçüleri farklılık yaratabilir 11-12 kaşık un yeterlidir hafif elinize yapışsa da çok fazla un eklemeyin hamuru 10 dakika buzluğa atarsanız rahat şekil verirsiniz)
- hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzda açın, içine 2 vişne tanesi koyup bohça yapar gibi üstünden büzdürüp kapatın sonra aşağıda gördüğünüz gibi yuvarlayıp şekillendirin
- hamur bitene kadar bu şekilde kurabiyeleri hazırlayıp, yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin
- 180 derecede ısıtılmış fırında üstü hafif çatlayana kadar pişirin (fırına göre süre değişebilir yaklaşık 25 dakika) pişen kurabiyeleri fırından alın ve tepside soğumaya bırakın, daha sonra servis tabağına alın ister çayla ister kahveyle afiyetle tadın
eğer uğraşamam derseniz yukarıdaki resimdeki gibi vişneleri de hamura karıştırıp yoğurun ve elinizle çiğ köfte gibi şekil verip tepsiye dizin bu da pratik yolu :) karar sizin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.